LE DROIT HUMAIN
Suomen Liitto

Kansainvälinen Vapaamuurarijärjestö
Miehille ja Naisille
LE DROIT HUMAIN
Suomen Liitto

Kansainvälinen Vapaamuurarijärjestö
Miehille ja Naisille
LE DROIT HUMAIN
Suomen Liitto

LN 1911 ATHENA

LN 1911 Athena on perustettu vaalimaan ja kehittämään veljeyttä ihmisten maailmassa.

Looshin yksimielinen tavoite on luoda puitteet veljeyden syvimpien salaisuuksien oivaltamiseksi pitääksemme yllä maailmassa ihmisyyden liekkiä.

Looshi toimii Jyväskylässä

Looshi perustettiin toukokuussa 2010 Jyväskylään — Suomen Ateenaan. Jyväskylä sai lempinimensä Suomen Ateena jo 1850-luvulla, kun kansalliskirjailijamme Elias Lönnrot kirjoitti Jyväskylään Wolmar Styrbjörn Schildtille "Sinä Schildt, joka olet siellä Jyväskylässä, Suomen Ateenassa, tieteen ja taiteen kehdossa." Schildt oli juuri keksinyt sanat "tiede" ja "taide" Jyväskylässä. Leikillinen tokaisu sai myöhemmin katetta, kun Jyväskylään perustettiin ensimmäiset suomenkieliset koulut. Jyväskylä profiloituukin tänään vahvasti koulukaupunkina, sivistyksen ja kulttuurin keskuksena.

Toiminta

Looshi pyrkii edistämään jäseniensä kokemusta inhimillisyydestä ja opettamaan kestäviä eettisiä periaatteita joiden avulla he pystyvät toimimaan yhteiskunnassa veljellisesti ja esimerkillisesti. Looshityöskentelyn kautta löytyy työkaluja joiden avulla jokainen voi pyrkiä kohti näitä tavoitteita.

Yhteystiedot: athena@droithumain.fi

Looshit: